“Generációváltás??? Majd a kaszás elintézi!”

Ez a mondatpáros egy családi gazdaság tulajdonosának a száját hagyta el az OMÉK 2017. kiállításon, amikor elkezdtem beszélgetni vele és fiával az utódlás kérdéséről, megoldási lehetőségekről. E mögött a kijelentés mögött azonban sokkal több minden húzódik meg, mint egy frappáns válasz, a családi vállalkozások sokszor időtlennek érzik magukat.

 

A legfontosabb, hogy el kell fogadnunk azt, hogy a generációváltás előbb vagy utóbb minden vállalkozásnál bekövetkezik. Szerencsés esetben ez tervezett módon, meghatározott ütemben, véges idő alatt lezajlódó folyamat. Kevésbé szerencsés esetben ez egy kikényszerített, időben elhúzódó, krízisekkel teli időszak a vállalkozás életében.

 

A kiállításon abban is megerősítettek bennünket az érdeklődők, hogy sok családi vállalkozásoknál igen is megoldásra váró feladat az utódlás kérdése. A családi vállalkozások fennmaradásának sarkalatos pontja az utódlás, aminek elégtelen előkészítése a cégek kétharmadánál a család tulajdonvesztését jelenti. Kutatások is azt mutatják, hogy erre való́ felkészültség a legtöbb esetben elmarad vagy nem megfelelő̋, a hazai családi vállalkozások 5 % sem rendelkezik írásos utódlási tervvel.

 

Miért fontos, hogy tervezett legyen a generációváltás?

  • Fel kell készülni a váratlanul és hirtelen bekövetkező élethelyzet megváltozásra (haláleset, betegség).
  • Véges idő alatt meg kell találni a megfelelő személyt, ha nincs átvételre alkalmas utód a családon belül.
  • Ha van idő az átadásra és van utód a családon belül, a kontrollálatlan elhúzódott átadási folyamat veszteséget termel.