HOGYAN CSINÁLJÁK A GENERÁCIÓVÁLTÁST A VÁLLALKOZÓ DINASZTIÁK?

A családi vállalatok szövetsége által szerevezett csúcs-konferenciák kihagyhatatlan része a generációváltásról szóló előadások és műhelybeszélgetések. Így volt ez idén is a Family Business Network International szervezet által Amsterdamban megrendezett három napos konferencián is amin én is részt vettem hallgatóként.

A családi vállalkozások generációváltása kimeríthetetlen téma. Egyrészt érdekes emberi és családi történetek kerülnek ilyenkor felszínre, másrészt mindenki igyekszik a saját családi helyzetével hasonlatos esetekből útmutatást találni az utódlás sikeres kivitelezéséhez.

Az elhangzottak alapján megállapítható, hogy minél magasabb kort ér meg egy cég annál nagyobb figyelmet fordítanak a tulajdonosok az utódlás megszervezésére. A család egyre nagyobb a felelősséget érez – az idő előrehaladtával sokasodó elődök – eredményeinek megtartására. A vérszerinti utódokat már a kisgyermekkor végétől a családi cég vezetésére készítik fel. A most regnáló vezetők elmondták a konferencián, hogy a legnagyobb értékként a hosszú távú gondolkodás képességét kapták meg elődeiktől.