KKV-k útja a tőzsdére, az ellenőrzött keretek között működő közösségi finanszírozás színhelyére

Jól tudjuk, hogy a hazai KKV szektor szereplők vállalati életciklusának mindegyik fázisaiban forrásra van szüksége. Forrás kell a működéshez, forrás kell a fejlesztésekhez.  A cégek életében elérkezhet az a pont, amikor az alapító szeretne teljesen vagy részben kiszállni a cégből. A családi vállalkozásoknál előfordulhat, hogy a családi vagyont likviddé kell tenni.

A hagyományos forrásbevonási módok – hitelfelvétel, lízing, társtulajdonos bevonása a cégbe –  mellett ma már a tőzsde is finanszírozási megoldást kínál a kis és közepes vállalkozások számára.

 

A generációváltás egy speciális formája a tőzsdére lépés megvalósítása. A tőzsdei jelenlét biztosítja a cég hosszú távú fennmaradását. A tőzsdére vezető út hozzájárul a cég vezetésének átalakításához és pozíciójának megerősödéséhez.

 

A Familiaritas Zrt. az első lépésektől kezdve az első kereskedési napig végigkíséri az Ön cégét a tőzsdére lépés és nyilvános értékpapír kibocsátás folyamatán. Szakértő tanácsadóként elkészíti ennek a több éves folyamatnak a feladat-, ütem- és pénzügyi tervét, aktívan részt vesz a feladatok kidolgozásában és végrehajtásában, kapcsolatot tart a Budapesti Érték Tőzsdével és a  kibocsátást lebonyolító tőzsdei szereplőkkel. 

 

Bővebben itt olvashat tovább a tőzsdére lépés módjáról!