RÓLUNK

A Familiaritas Zrt. 2015. óta, egy magyar tőkealap finanszírozásával működő részvénytársaság. Tulajdonosai magyar magánszemélyek.

Cégünk küldetése a magyarországi családi vállalkozások támogatása és azokban megteremtett értékek megőrzése és fenntartása az utódok és a magyar gazdaság számára a generációváltás segítségével.

Tudjuk, hogy a családi vállalkozások hatalmas értéket jelentenek a hazai gazdaságnak. A legfrissebb statisztika szerint a családi vállalkozások 75 százaléka megbízhatóbb egy átlagos hazai cégnél, míg 15 százalékuk pedig kiemelkedő megbízhatósági szempontból. Az elmúlt 25 évben teremtett családi vállalkozásokban rejlő értékeket meg kell tudnunk őrizni, hiszen ha újra fel kell építeni egy vállalkozást, akkor újabb 20 évnek kell eltelnie ahhoz, hogy olyan tényezőként jelenjenek meg a piacon, mint a mostani jelenlétük.

Célunk, hogy megőrizzük a család számára a vállalkozást! Azon hazai válallkozásoknak tudunk támogatást nyújtani, akik szeretnék továbbra is működőnek és sikeresnek látni életük munkájának gyümölcsét, a családi vállalkozásukat, amikor már átadták a gyeplőt a fiatalabb generációnak. Cégünk azon hazai vállalkozások számára tud hatékony segítséget nyújtani, akik szembesültek már a generációváltás folyamata során kialakult nehézségekkel vagy szeretnének időben hatékony megoldást találni a generációváltás miatt kialakuló nehéz helyzetekre. Tudjuk hogy a családi kötelékek és alapértékek hozzá tudnak járulni a generációváltás sikeréhez. Tevékenységünk során közös munkával felszínre hozzuk a családtagokban és a vállalkozásban szunnyadó, még ismeretlen értékeket is. Munkánk során hidat építünk a generációk között. Segítjük a családtagok és munkarársak egymással folyatatott kommunikációját. Nagy hangsúlyt fektetünk a megújulás képességének elsajátítására, ezáltal biztosítható a családi vállalkozások fennmaradása és jövőbeni sikere.

A generációváltás összetett folyamatot jelent egy cég életében, majdnem minden területét érinti a vállalkozásnak. Cégünk ezt a folyamatot hivatott végig kísérni és sikerre vinni a hazai vállalkozásokban, ezért igyekszünk minden területre vonatkozóan hatékony megoldást kínálni az ügyfeleinknek. Cégünk kiterjedt szakmai partnerhálózattal rendelkezik, így a legjobb szakembert tudjuk szállítani családi vállalkozásának minden céget érintő szakterületen.

Fő tevékenységünk kivitelezése során egy megbízó cég majdnem minden területére kiterjedő tanácsadói szerepkört töltünk be.

Szaktudásunkat, hozzáállásunkat és lendületünket azonban nem csak a generációváltás folyamatának végigkísérésében tudjuk kamatoztatni, hanem bizonyos területekre fókuszálva egyéb üzletviteli, gazdasági, IT tanácsadást tudunk nyújtani mikro-, kis- és középvállalkozások számára egyaránt.  

 


KIK VAGYUNK?

Közös bennünk, hogy hiszünk a család fogalmában és családi siker létezésében.

Meggyőződésünk, hogy a családban alkalmazott etikai szabályokat az üzleti életben sem szabad felrúgni a siker érdekében;
a vállalkozás akkor lesz számukra is tartós örömforrás, ha munkájuk során megtapasztalhatják, hogy érdemes másokért is élni.

Számunkra az eredményességet nem csak önmagában a pénzügyi siker jelenti,
hanem a szűkebb vagy tágabb környezetükben élőkkel a szolidaritás kialakítása.

Fontosnak tartjuk a növekedést és célunk, hogy minden irányba tudjunk növekedni!
Képesek vagyunk a szakterületükön megszerzett több tíz éves tudást és tapasztalatot átadni.

Megtapasztaltuk, hogy a nehézségek ellenére a generációváltás pozitív hatással van a vállalkozásra és a családtagokra egyaránt.

Bízunk a közös munkán alapuló sikerben.

Számunkra a kihívások nem ellenfelek, hanem csak lehetőségek, hogy jobbá tudjunk válni a megoldás megtalálása közben.


 Floidl Csaba

Floidl Csaba
vezérigazgató


1990-ben okleveles közgazdának nyilvánított a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem. Néhány évvel később a bankmenedzseri szakokleveles közgazda címet is megszereztem a Nemzetközi Bankárképzőn.


A kezdetektől 2016-ig pénzzel foglalkoztam:

  • banki kincstárnokként ügyelni, hogy mindig, mindenhol, minden formájában elegendő legyen belőle, de éppen csak annyi, amennyi feltétlenül szükséges. Sürgős esetekben minden előfordult, például: 1991-ben 30 millió forintot gyalogosan, sporttáskában vittem be az MNB-be.
  • befektetési alapkezelőként. Akinek kalapács van a kezében az mindent szögnek lát. Mivel a pénzpiaci hozamok világában éltem korábban, ezért a részvényalapot is kamatozóvá tettem a kezdetekben. A határidős BUX index spekulációs őrületének időszakában az azonnali és a határidős árak kamattartalmának óriási kilengéseit lovagoltam meg.
  • kereskedtem vele (állampapír kereskedőként, tőzsdei azonnali és határidős alkuszként) Az úgynevezett orosz válság idején láttam sok kis befektető személyes anyagi tragédiáját.
  • kölcsönadtam (Lízing, faktoring formájában) Rengeteg csalóval volt sajnos dolgom.
  • az állam képviseletében tőkét emeltem arra érdemes cégekben.

Én és a generációváltás

Közünk lett egymáshoz:
50 éves lettem, gyermekeim felnőttek és egyszer csak megkért egy 2 gyermekes cégtulajdonos apa...

A vállalkozás átadása - még jól megtervezetten is - krízishelyzetet jelent egy cég életében. Gyerekeimnek sokat olvastam mesét és innen tudtam, hogy a mesék mindig problémák megoldásával foglalkoznak. Észrevettem, hogy a mesék nagyon sokat foglalkoznak a generációváltással. A mesékben sok ezer év tapasztalata van tárolva, ezért nyugodtan támaszkodhatunk rájuk. A mesékben a jó apák megőrzik és virágzásban adják át a birodalmat fiaiknak, és jó előre gondoskodnak az örökség igazságos elosztásáról. A jó apák atyai áldással indítják útnak azokat a gyermekeket, akik szerencsét próbálni indulnak. A saját munka- és élettapasztalatommal frissítve, a mesék tudásával indulok önökkel egy rögös és izgalmas utón, hogy életünk egyik fontos küldetését teljesítsük: örökítsük át értékeinket utódainkra.

 

floidl.csaba (@) familiaritas (.) hu
+36 20 548 0240

 

Floidl Csaba

 


Eszter András

Eszter András
IT projektmanager

 

Informatikus mérnök diplomát szereztem a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információ Technológiai Karának első évfolyamban.

 

2002. óta dolgozom a szakmán belül és szakmán kívül mikro-, kis- és nagyvállalatoknál:

  • Zultzer Kft.- ipari gépek és kiszolgáló berendezések forgalmazása - termék manager, rendszergazda
  • EsterPress Kft.- grafikai stúdió és nyomdai kivitelező - ügyvezető, rendszergazda
  • Astra Zeneca- klinikai gyógyszerkutatás informatikai kiszolgálása - senior programozó
  • Cognizant Ltd.- klinikai gyógyszerkutatás informatikai kiszolgálása - senior elemző és programozó
  • Mátyás-templom Gondoksága - épület üzemeltetés és idegenforgalmi hasznosítás - ügyvezető helyettes, üzemeltetési és gazdasági vezető

Kiindulási alapok:

Az informatika az elmúlt 20 év alatt a termelő és szolgáltató szektor nélkülözhetetlen eszközévé vált. Egy szoftware vagy egy hardware megoldás egy hierarchián alapuló rendszerben, óramű pontossággal működik és kiszolgálja a folyamatosan felmerülő igényeket. A hatékonyság elérése érdekében az IT alapú rendszert jól kell tudni megtervezni és az üzembe helyezés után jól kell tudni üzemeltetni. Ez a két legfontosabb alappillére a gördülékeny és optimális működésnek.

Informatikus mérnökként ezt a modellt tartom követendőnek a cégek működésében is. Az elmúlt 15 évben bőven volt lehetőségem megismerni és belülről megélni cégek működését, változását és fejlődését. Munkahelyként a multinacionális nagyvállalatok és hazai családi vállalkozások egyaránt szolgáltak számomra tapasztalatgyűjtési lehetőséggel és elegendő táptalajt nyújtottak számomra ahhoz, hogy felismerjem a krízisekből kivezető utat. Megtanultam hatékonyan adaptálódni a feladat adta szituációkhoz és megoldást tudok találni az egyes problémákra. Az évek alatt megszerzett tudást szeretném kamatoztatni a generációváltás folyamatának végigkísérésében is.

 

eszter.andras (@) familiaritas (.) hu
+36 20 201 9224

 

Floidl Csaba