RÓLUNK

Cégünk 2015-től aktívan dolgozik a hazai kkv szektor generációváltásának sikeres megvalósításán. Több tíz hazai vállalkozással kerültünk kapcsolatba generációváltás tanácsadóként. Élelmiszeripari, kereskedelmi, ipari szolgáltató és gyártó cégeknek és beszállítóknak ismertük meg a cégutódlási helyzetét és generációváltásban kialakult kihívásait. Munkánk során felméréseken, interjúkon, vezetett beszélgetéseken, szakmai rendezvényeken, csoportos és egyéni műhelymunkákon keresztül tudtunk hatékonyan közreműködni a generációváltásban.

2017-ben cégünk kidolgozott egy speciális generációváltó programot azon KKV-k számára, ahol a generációváltás az összetettebb tulajdonosi szerkezet miatt nem oldható meg könnyedén. Számukra egyspeciális formáját, a tőzsdére lépés megvalósítását ajánljuk, melynek köszönhetően a tőzsdei jelenlét biztosítja a cég hosszú távú fennmaradását. A tőzsdére vezető út hozzájárul a cég vezetésének átalakításához és pozíciójának megerősödéséhez.

A Familiaritas Zrt. 2015. óta, egy magyar tőkealap finanszírozásával működő részvénytársaság. Tulajdonosai magyar magánszemélyek.

Stratégiai tanácsadó cégünk küldetése a magyarországi vállalkozások támogatása és azokban megteremtett értékek megőrzése az utódok és a magyar gazdaság számára a generációváltás segítségével.

Tudjuk, hogy a családi vállalkozások hatalmas értéket jelentenek a hazai gazdaságnak. A legfrissebb statisztika szerint a családi vállalkozások 75 százaléka megbízhatóbb egy átlagos hazai cégnél. Az elmúlt 25 évben teremtett családi vállalkozásokban rejlő értékeket meg kell tudnunk őrizni, hiszen ha újra fel kell építeni egy vállalkozást, akkor újabb 20 évnek kell eltelnie ahhoz, hogy olyan tényezőként jelenjenek meg a piacon, mint a mostani jelenlétük.

Célunk, hogy megőrizzük a család számára a vállalkozást. Cégünk azon hazai vállalkozások számára tud hatékony segítséget nyújtani, akik szembesültek már a generációváltás folyamata során kialakult nehézségekkel vagy szeretnének időben hatékony megoldást találni a generációváltás miatt kialakuló nehéz helyzetekre.

Tudjuk hogy a családi kötelékek és alapértékek hozzá tudnak járulni a generációváltás sikeréhez. Tevékenységünk során közös munkával felszínre hozzuk a családtagokban és a vállalkozásban szunnyadó, még ismeretlen értékeket is. Munkánk során hidat építünk a generációk között.

A generációváltás összetett folyamatot jelent egy cég életében, majdnem minden területét érinti a vállalkozásnak, így a megbízó cég majdnem minden területére kiterjedő tanácsadói szerepkört töltünk be.

Szaktudásunkat, hozzáállásunkat és lendületünket azonban nem csak a generációváltás folyamatának végigkísérésében tudjuk kamatoztatni, hanem bizonyos területekre fókuszálva egyéb üzletviteli, gazdasági, finanszírozási, IPO, IT tanácsadást tudunk nyújtani mikro-, kis- és középvállalkozások számára egyaránt.