Akkreditált Tőzsdei Tanácsadó

A Familiaritas Tanácsadó Zrt. Akkreditált Tőzsdei Tanácsadó minősítést szerzett 2018. májusában. A Budapesti Értéktőzsde a Tőzsdei Tanácsadó szervezetek közé nyilvántartásba vette cégünket.

 

A hazai kis és középméretű vállalatok külső finanszírozási szerkezete többnyire hitelen alapul. Az utóbbi években európai uniós kezdeményezések révén lehetőség nyílt középvállalatoknak tőke ágon forráshoz jutni különböző kockázati tőkealapokon keresztül. Mégis, számos középvállalat nem szívesen von be olyan tulajdonosokat, akik aktívan részt szeretnének venni a cég mindennapi működésében, ahogyan az a kockázati tőkebefektetéseknél jellemző. A tőzsdei jelenlét és nyilvános működés azonban lehetővé teszi, hogy a tőkebevonás során a vállalat egy szórtabb befektetői szerkezetet építsen ki, és a tulajdonosi irányítást csak az általa meghatározott mértékben adja át az új befektetőknek és ehhez nyújt segítséget a Tőzsde.

 

A hazai KKV szektor hatékonyságának növelésére a tőzsdei bevezetést szolgáló intézkedések biztosítása a Budapesti Értéktőzsde feladata. A BÉT célja a gyors növekedési potenciállal rendelkező, transzparens tőzsdei működés felé nyitott vállalkozások tőzsdei felkészülésének szakmai támogatására indított mentor program végrehajtása és ehhez akkreditált tanácsadók bevonása. A kis és középméretű vállalatok az akkreditációs eljárás eredményeként kialakult Tőzsdei Tanácsadói körből vonhatnak be szereplőket a meghatározott szolgáltatások igénybevételére saját tőzsdei felkészülésüket célzó projektjeikhez.

 

A BÉT által akkreditált tanácsadási tevékenységet végző Tőzsdei Tanácsadók fő feladata a tőzsdei felkészítéshez kapcsolódó szakmai tanácsadás és koordináció, valamint a vállalkozástól függő, személyre szabott tanácsadási tevékenységek bevonása, legyen szó a BÉT szabályozott piacára vagy akár az MTF platformra készülő társaságról.