Munkatársak

KIK VAGYUNK?

Közös bennünk, hogy hiszünk a család fogalmában és családi siker létezésében.

Meggyőződésünk, hogy a családban alkalmazott etikai szabályokat az üzleti életben sem szabad felrúgni a siker érdekében; a vállalkozás akkor lesz számukra is tartós örömforrás, ha munkájuk során megtapasztalhatják, hogy érdemes másokért is élni.

Számunkra az eredményességet nem csak önmagában a pénzügyi siker jelenti,hanem a szolidaritás kialakítása is a szűkebb vagy tágabb környezetükben élőkkel.

Képesek vagyunk a szakterületükön megszerzett több tíz éves tudást és tapasztalatot átadni.

Megtapasztaltuk, hogy a nehézségek ellenére a generációváltás pozitív hatással van a vállalkozásra és a családtagokra egyaránt.

Bízunk a közös munkán alapuló sikerben.

Számunkra a kihívások nem ellenfelek, hanem csak lehetőségek, hogy jobbá tudjunk válni a megoldás megtalálása közben.


Floidl Csaba, vezérigazgató
1990-ben a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen vettem át okleveles közgazdász diplomámat. Néhány évvel később a bankmenedzseri szakokleveles közgazda címet is megszereztem a Nemzetközi Bankárképzőn.

A kezdetektől 2016-ig pénzzel foglalkoztam:

 • Banki kincstárnokként arra ügyeltem, hogy mindig, mindenhol, minden formájában elegendő legyen belőle, de éppen csak annyi, amennyi feltétlenül szükséges.
 • Akinek kalapács van a kezében az mindent szögnek lát. Befektetési alapkezelőként - mivel a pénzpiaci hozamok világában éltem korábban, - ezért a részvényalapot is kamatozóvá tettem a kezdetekben. A határidős BUX index spekulációs őrületének időszakában az azonnali és a határidős árak kamattartalmának óriási kilengéseit lovagoltam meg.
 • Állampapír kereskedőként, tőzsdei azonnali és határidős alkuszként kereskedtem vele. Az úgynevezett orosz válság idején láttam sok kis befektető személyes anyagi tragédiáját.
 • Kölcsönadtam Lízing és faktoring formájában.
 • Az állam képviseletében tőkét emeltem arra érdemes cégekben.

Én és a generációváltás

50 éves lettem, gyermekeim felnőttek már, amikor megkért egy 2 gyermekes cégtulajdonos apa,
hogy segítsek vállalkozása generáciváltással járó feladataiban. Így lett közünk „egymáshoz”.

A vállalkozás átadása - még jól megtervezetten is - krízishelyzetet jelent egy cég életében. Gyerekeimnek sokat olvastam mesét és észrevettem, hogy a mesék nagyon sokat foglalkoznak a generációváltással. Ezekben a történetekben sok ezer év tapasztalata tárolódik, ezért nyugodtan támaszkodhatunk rájuk. A mesékben a jó apák megőrzik és virágzásban adják át a birodalmat fiaiknak, és jó előre gondoskodnak az örökség igazságos elosztásáról. A jó apák atyai áldással indítják útnak azokat a gyermekeket, akik szerencsét próbálni indulnak. A saját munka- és élettapasztalatommal frissítve, a mesék tudásával indulok önökkel egy rögös és izgalmas utón, hogy életünk egyik fontos küldetését teljesítsük: örökítsük át értékeinket utódainkra.

floidl.csaba (@) familiaritas (.) hu
+36 20 548 0240


Eszter András, Projektigazgató

Mérnök-Informatikus diplomát szereztem a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információ Technológiai Karának első évfolyamában.

2002. óta dolgozom a szakmán belül és szakmán kívül mikro-, kis- és nagyvállalatoknál:

 • Zultzer Kft.- ipari gépek és kiszolgáló berendezések forgalmazása - termék manager
 • EsterPress Kft.- grafikai stúdió és nyomdai kivitelező - ügyvezető, tulajdonos
 • Astra Zeneca- klinikai gyógyszerkutatás informatikai kiszolgálása - senior programozó
 • Cognizant Ltd.- klinikai gyógyszerkutatás informatikai kiszolgálása - senior elemző és programozó, csoportvezető
 • Mátyás-templom Gondoksága - épület üzemeltetés és idegenforgalmi hasznosítás - ügyvezető, üzemeltetési és gazdasági vezető

Informatikus mérnökként az évek alatt megszerzett tudást szeretném kamatoztatni a generációváltás folyamatának végig kísérésében is.

Az informatika ma már a termelő és szolgáltató szektor nélkülözhetetlen eszköze. A hatékonyság elérése érdekében az IT alapú rendszereket alaposan kell megtervezni és óramű pontossággal kell üzemeltetni. Ez a két legfontosabb alappillére a gördülékeny és optimális működésnek és ezt a modellt tartom követendőnek a cégek működésében is. Az elmúlt 15 évben bőven volt lehetőségem megismerni és belülről megélni cégek működését, változását és fejlődését. Munkahelyként a multinacionális nagyvállalatok és hazai családi vállalkozások egyaránt szolgáltak számomra tapasztalatgyűjtési lehetőséggel és elegendő táptalajt nyújtottak számomra ahhoz, hogy felismerjem a krízisekből kivezető utat. Megtanultam hatékonyan adaptálódni a feladat adta szituációkhoz és megoldást tudok találni az egyes problémákra.

eszter.andras (@) familiaritas (.) hu
+36 20 201 9224


Fehérgyarmati-Tóth Károly, IPO ágazat szakmai tanácsadó

Okleveles közgazda, Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem

Pályafutása során tapasztalatot szerzett az alapvető vállalkozásfinanszírozási technikákban, projektfinanszírozásban, konzorciális hitelezésben vállalat- és teljesítményértékelésben.

 • A PBG FMC Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt-nél több mint 2 év tapasztalat, mint pénzügyi elemző és befektetési tanácsadó, valamint operatív tevékenységet irányító és a befektetési kezelési tevékenységet koordináló operatív igazgató.
 • 18 éves kereskedelmi banki tapasztalat (6+7év Magyar Takarékszövetkezeti Bank, 4év Volksbank Zrt., 1év Erste Bank).

Vaszkóné Bodnár Gabriella, coach, tréner, szervezetfejlesztő

Közgazdász végzettséggel rendelkezem, 5 évig dolgoztam a Citibank budapesti központjában külföldi pénzintézetek és nagyvállalatok kapcsolattartójaként. 2007-ben Debrecenbe költöztem és 3 gyermekem született, ezzel párhuzamosan pedig a pénzügyi szektor helyett másfelé fordultam: a családi vállalkozásunkban rendezvényszervezőként dolgoztam 2 évig.

2016-ban végeztem el a Legacy Kft. coach képzését, majd 2019-ben ugyanitt a Tréner-Tanácsadó-Facilitátor képzést. Amit itt tanultam, folyamatosan használom a munkámban és a magánéletben egyaránt: a tudatosság, a minták felismerése szervezetekben, vagy egyének viselkedésében úgy érzem egy lehetőség a döntések meghozatalára a sodródás helyett.

A családom révén 10 éve veszek részt a Magyarországi Felelős Családi Vállalkozások Egyesületének rendezvényein, konferenciáin, 5 évig az egyesület Női Fórumának vezetőjeként. Nagyon érdekel a családi vállalkozások belső dinamikája, az emberi tényezők az üzleti siker mögött. Úgy gondolom, minden családnak egyedi a története, ezért nincsenek egyforma megoldások, de a nehéz döntéseket is érdemes tudatosan, időben meghozni.