ÜZLETI TANÁCSADÁS

A több tíz éve működő, mérhető eredményt elérő, családi tulajdonban lévő vállalkozások számára elengedhetetlen a cég működésének és struktúrájának rendszeres felülvizsgálata. Tapasztalataink is azt mutatják, hogy minden cég profit-hatékonysága az üzletág optimalizálásával, a technológia megújításával és a munkaerő-fejlesztéssel tovább növelhető.

A vállalat minden területén szükséges a hatékony működés megmérése, feltérképezése. A kapott eredmény alapján változásokat kell kieszközölni, hogy az optimális és gazdaságos működést el tudja érni a cég.

Az üzletviteli tanácsadás nagyon tág fogalom, ezért szükségesnek tartjuk konkrétan megnevezni milyen területen vagyunk erősek, mit is csinál a Familiaritas Tanácsadó Zrt. üzletviteli tanácsadás keretében.

A Familiaritas Zrt. több területen tud hatékony segítséget nyújtani a vállalkozás életének szinte valamennyi területére kiterjedően, amelyeket külön-külön, de egyben is igénybe lehet venni.

Szervezetfejlesztés;
vezetői tréning;

Interim management szolgáltatás

Vállalati pénzügyek (tervezés, kockázatkezelés, projektek értékelése); értékesítési, kommunikációs szaktanácsadás; piacra bevezetés; brandépítés tanácsadás;

Due diligence;
pénzügyi átvilágítás;
fenntarthatósági vizsgálat és elemzés;
üzleti tervezés;
vezetői számvitel tanácsadás;
gazdasági tanácsadás;

Cégérték meghatározása, cégértékesítés

Vállalati finanszírozási tanácsadás

Magyarországon várhatóan már 2020-ra jelentősen csökkennek az EU-s források, és a jegybank is kivezeti a vállalati hitelezést támogató programjait. A cégeknek tehát fel kell készülniük arra az időszakra, amikor piaci forrásokra alapozzák növekedésüket. Az Európai Unió és Magyarország is egyre nagyobb hangsúlyt fordít a kis- és középvállalkozások lakossági tőke –nyilvános kibocsátásokon keresztüli - bevonására.

2016-ban határozott a magyar kormány a Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap megalapításáról. Az értéktőzsde fejlődését és a kkv-k forráshoz jutását is segíti majd az a 20 milliárd forintos kezdő tőkével létrejövő Alap. A Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap hatékony formája lehet a magyar kis- és középvállalatok (kkv) tőkeellátásának, feltőkésítésének.

A források kihasználásához nélkülözhetetlen, hogy a vállalkozások átlátható üzleti és pénzügyi folyamatokkal, hosszú távú üzleti tervekkel, transzparens vállalatstruktúrával és irányítási rendszer, szabályozott működési folyamatokkal rendelkezzenek.

 

A vállalkozásokban, mint az élet egyéb területén nagyobb sikert tudunk elérni,
ha időről időre felülvizsgáljuk magunkat és a működésünket.

NÉHÁNY MEGÚJULÁST INDIKÁLÓ TÉNYEZŐ

Nincs változás, emiatt fásultság alakulhat ki a szervezetben.
Paradoxon, hogy a gyors növekedés az egyik legnagyobb veszélyforrás a vállalkozás életében. A növekedést le kell képezni a szervezetre is, új szervezési és döntési elvekre van szükség. Máshogy és gyakrabban kell mérni a teljesítményeket.
A több tíz éve működő, családi tulajdonban lévő vállalkozásoknál nagyon gyakori, hogy a vezetőn a túlterheltség, kiégés tünetei mutatkoznak.
Új, ismeretlen piaci szegmensre lép be a vállalkozás és emiatt a vevőket kiszolgáló kulcsterületek megváltozhatnak.
Új előírások és jogszabályok, amelyekhez nehéz alkalmazkodni.
Új technológiák kerülnek bevezetésre.

NÉHÁNY ELÉRENDŐ CÉL

Teljesen önállóan működő cégvezetés, akár 1 hónapig elérhetetlen, szabadságra utazó tulajdonos-vezető mellett.
Újítási ötleteket felvonultató kulcsvezetők.
Támogató szellemű, barátságos környezetben dolgozó motivált munkatársak. Mindenki tudja és jól végezze a dolgát.
Finanszírozott növekedés.
Bevezetett új szolgáltatások és termékek, növekvő nyereség, mért vevői elégedettség.
Nyilvános részvénykibocsátás, tőzsdei jelenlét.