ÜZLETVITELI TANÁCSADÁS

A több tíz éve működő, mérhető eredményt elérő, családi tulajdonban lévő vállalkozások számára elengedhetetlen a cég működésének és struktúrájának rendszeres felülvizsgálata.

Tapasztalataink is azt mutatják, hogy minden cég profit-hatékonysága az üzletág optimalizálásával, a technológia megújításával és a munkaerő-fejlesztéssel tovább növelhető.

A vállalat minden területén szükséges a hatékony működés megmérése, feltérképezése. A kapott eredmény alapján változásokat kell kieszközölni, hogy az optimális és gazdaságos működést el tudja érni a cég.

Az üzletviteli tanácsadás nagyon tág fogalom, sokaknak esetleg csak a meleg levegő értékesítés jut róla eszébe, ezért szükségesnek tartjuk konkrétan megnevezni milyen területen vagyunk erősek, mit is csinál a Familiaritas Zrt üzletviteli tanácsadás keretében.

 

Szervezetfejlesztés
Vállalati pénzügyek (tervezés, kockázatkezelés, projektek értékelése, pü-i számítások)
Tőzsdére lépés, nyilvános értékpapír kibocsátás (az első lépésektől az első kereskedési napig)
Cégérték meghatározás
Finanszírozási tanácsadás

 

 

Magyarországon várhatóan már 2020-ra jelentősen csökkennek az EU-s források, és a jegybank is kivezeti a vállalati hitelezést támogató programjait. A cégeknek tehát fel kell készülniük arra az időszakra, amikor piaci forrásokra alapozzák növekedésüket. Az Európai Unió és Magyarország is egyre nagyobb hangsúlyt fordít a kis- és középvállalkozások lakossági tőke –nyilvános kibocsátásokon keresztüli - bevonására.

2016-ban határozott a magyar kormány a Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap megalapításáról. Az értéktőzsde fejlődését és a kkv-k forráshoz jutását is segíti majd az a 20 milliárd forintos kezdő tőkével létrejövő Alap. A Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap hatékony formája lehet a magyar kis- és középvállalatok (kkv) tőkeellátásának, feltőkésítésének.

A források kihasználásához nélkülözhetetlen, hogy a vállalkozások átlátható üzleti és pénzügyi folyamatokkal, hosszú távú üzleti tervekkel, transzparens vállalatstruktúrával és irányítási rendszer, szabályozott működési folyamatokkal rendelkezzenek.

 

Egy közhely, melyet nem lehet elégszer hangsúlyozni:
A vállalkozásokban, mint az élet egyéb területén nagyobb sikert tudunk elérni, ha időről időre felülvizsgáljuk magunkat és a működésünket.

 NÉHÁNY MEGÚJULÁST INDIKÁLÓ TÉNYEZŐ:

Nincs változás, emiatt fásultság alakulhat ki a szervezetben.
Paradoxon ként a gyors növekedés az egyik legnagyobb veszélyforrás a vállalkozás életében. A növekedést le kell képezni a szervezetre is, új szervezési és döntési elvekre van szükség. Máshogy és gyakrabban kell mérni a teljesítményeket.
A több tíz éve működő, családi tulajdonban lévő vállalkozásoknál nagyon gyakori, hogy a vezetőn a túlterheltség, kiégés tünetei mutatkoznak.
Új, ismeretlen piaci szegmensre lép be a vállalkozás és emiatt a vevőket kiszolgáló kulcsterületek megváltozhatnak.
Új előírások és jogszabályok, amikhez alkalmazkodni kell.
Új technológiák kerülnek bevezetésre.

 


NÉHÁNY ELÉRENDŐ CÉL:

teljesen önnállóan működő cégvezetés, akár 1 hónapig elérhetetlen, szabadságra utazó tulajdonos-vezető mellett.
Újítási ötleteket felvonultató kulcsvezetők.
Támogató szellemű, barátságos környezetben dolgozó motivált munkatársak. Mindenki tudja és jól végezze a dolgát.
Finanszírozott növekedés.
Bevezetett új szolgáltatások és termékek - Növekvő nyereség - Mért vevői elégedettség.
Nyilvános részvénykibocsátás, tőzsdei jelenlét.

 


Felüdülést hozhat a vezető számára, ha Familiaritas Zrt. szervezetfejlesztési tudását igénybe véve biztonságosan ki tudja vonni magát a „nélkülözhetetlenség” béklyójából. A mindennapok gondjától egy kicsit hátralépve stratégia alkotásra is megnyílik a lehetőség.

A Familiaritas Zrt. a szolgáltatás keretében több területen tud hatékony segítséget nyújtani, a vállalkozás életének szinte valamennyi területére kiterjedően, amelyeket külön-külön, de egyben is igénybe tud venni:
generációváltással kapcsolatos szaktanácsadás,
nyilvános tőzsdei részvénykibocsátás menedzsment
szervezeti struktúra optimalizáció,
pénzügyi folyamat menedzsment, pénzügyi kockázatok kezelése,
értékesítési, kommunikációs szaktanácsadás,
piacra bevezetés, brandépítés tanácsadás
interim menedzsment szolgáltatás