ÜZLETVITELI TANÁCSADÁS

A több tíz éve működő, mérhető eredményt elérő, családi tulajdonban lévő vállalkozások számára elengedhetetlen a cég működésének és struktúrájának rendszeres felülvizsgálata. Tapasztalataink is azt mutatják, hogy minden cég profit-hatékonysága az üzletág optimalizálásával, a technológia megújításával és a munkaerő-fejlesztéssel tovább növelhető.

A vállalat minden területén szükséges a hatékony működés megmérése, feltérképezése. A kapott eredmény alapján változásokat kell kieszközölni, hogy az optimális és gazdaságos működést el tudja érni a cég.

Az üzletviteli tanácsadás nagyon tág fogalom, sokaknak esetleg csak a meleg levegő értékesítés jut róla eszébe, ezért szükségesnek tartjuk konkrétan megnevezni milyen területen vagyunk erősek, mit is csinál a Familiaritas Tanácsadó Zrt. üzletviteli tanácsadás keretében.

Szervezetfejlesztés
Iterim management

Vállalati pénzügyek (tervezés, kockázatkezelés, projektek értékelése, pü-i számítások)
Tőzsdére lépés, nyilvános értékpapír kibocsátás (az első lépésektől az első kereskedési napig)
Cégérték meghatározás
Finanszírozási tanácsadás

 

Magyarországon várhatóan már 2020-ra jelentősen csökkennek az EU-s források, és a jegybank is kivezeti a vállalati hitelezést támogató programjait. A cégeknek tehát fel kell készülniük arra az időszakra, amikor piaci forrásokra alapozzák növekedésüket. Az Európai Unió és Magyarország is egyre nagyobb hangsúlyt fordít a kis- és középvállalkozások lakossági tőke –nyilvános kibocsátásokon keresztüli - bevonására.

2016-ban határozott a magyar kormány a Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap megalapításáról. Az értéktőzsde fejlődését és a kkv-k forráshoz jutását is segíti majd az a 20 milliárd forintos kezdő tőkével létrejövő Alap. A Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap hatékony formája lehet a magyar kis- és középvállalatok (kkv) tőkeellátásának, feltőkésítésének.

A források kihasználásához nélkülözhetetlen, hogy a vállalkozások átlátható üzleti és pénzügyi folyamatokkal, hosszú távú üzleti tervekkel, transzparens vállalatstruktúrával és irányítási rendszer, szabályozott működési folyamatokkal rendelkezzenek.

 

Egy közhely, melyet nem lehet elégszer hangsúlyozni:
A vállalkozásokban, mint az élet egyéb területén nagyobb sikert tudunk elérni,
ha időről időre felülvizsgáljuk magunkat és a működésünket.

 NÉHÁNY MEGÚJULÁST INDIKÁLÓ TÉNYEZŐ:

Nincs változás, emiatt fásultság alakulhat ki a szervezetben.
Paradoxon ként a gyors növekedés az egyik legnagyobb veszélyforrás a vállalkozás életében. A növekedést le kell képezni a szervezetre is, új szervezési és döntési elvekre van szükség. Máshogy és gyakrabban kell mérni a teljesítményeket.
A több tíz éve működő, családi tulajdonban lévő vállalkozásoknál nagyon gyakori, hogy a vezetőn a túlterheltség, kiégés tünetei mutatkoznak.
Új, ismeretlen piaci szegmensre lép be a vállalkozás és emiatt a vevőket kiszolgáló kulcsterületek megváltozhatnak.
Új előírások és jogszabályok, amikhez alkalmazkodni kell.
Új technológiák kerülnek bevezetésre.

 


 

NÉHÁNY ELÉRENDŐ CÉL:

teljesen önnállóan működő cégvezetés, akár 1 hónapig elérhetetlen, szabadságra utazó tulajdonos-vezető mellett.
Újítási ötleteket felvonultató kulcsvezetők.
Támogató szellemű, barátságos környezetben dolgozó motivált munkatársak. Mindenki tudja és jól végezze a dolgát.
Finanszírozott növekedés.
Bevezetett új szolgáltatások és termékek - Növekvő nyereség - Mért vevői elégedettség.
Nyilvános részvénykibocsátás, tőzsdei jelenlét.

 


A Familiaritas Zrt. a szolgáltatás keretében több területen tud hatékony segítséget nyújtani, a vállalkozás életének szinte valamennyi területére kiterjedően, amelyeket külön-külön, de egyben is igénybe tud venni:
generációváltással kapcsolatos szaktanácsadás,
nyilvános tőzsdei részvénykibocsátás menedzsment
szervezeti struktúra optimalizáció,
pénzügyi folyamat menedzsment, pénzügyi kockázatok kezelése,
értékesítési, kommunikációs szaktanácsadás,
piacra bevezetés, brandépítés tanácsadás
interim menedzsment szolgáltatás
cégérték meghatározása, cégértékesítés
vállalat finanszírozási tanácsadás
 vezetői tréning

 

Felüdülést hozhat a vezető számára, ha Familiaritas Zrt. üzletviteli tanácsadását igénybe véve biztonságosan ki tudja vonni magát a „nélkülözhetetlenség” béklyójából. A mindennapok gondjától egy kicsit hátralépve stratégia alkotásra is megnyílik a lehetőség.